6 Ağustos 2011 Cumartesi

Exchange 2003 Client Konfigürasyon



PC ler üzerinde outlook kurulumu sonrasında Denetim Masasında mail ile yeni hesap tanıtımına başlanacağı gibi Outlook ilk kez kurulmuş ise start edilmesi ile yeni hesap tanımlama ekranları gelecektir.



Sunucu türü olarak “Microsoft Exchange Server” seçilmelidir.
Exchange Server hostname ilgili yere yazılmalıdır. Aşağıdaki ekran görüntüsünde  hostname gösterilmesi amacı ile server üzerinde admin kullanıcı için hesap açılmıştır.




Kullanıcı adı domain’de tanımlanmış kullanıcı adı yazılmalıdır. Bu kullanıcı adı domain’e login olunan kullanıcı adını kapsamaktadır. Adları Denetle butonuna basıldığında  server adı ve kullanıcı adı altları çizgili olarak değiştiğini  gözlemleyiniz. Bunun anlamı server’ın bulunduğu ve kullanıcı adının domain üzerinde bulunabildiğinin işaretidir. Diğer Ayarlar butonuna basıldığında PC ye ilgili kullanıcının maillerinin teslimi ile ilgili ayaları kapsamaktadır.



Yukarıdaki işlem sonrasında outlook gelen e-maillerin kişisel klasörü teslim edileceğini ancak kurulum sonras ında bu ayarın değiştirilebileceğine dair mesaj gelecektir. Bu mesaj onaylanırsa kurulum devam edecek eğer  onaylanmaz ise kurulum iptal edilecektir. Bu ayarın değiştirilemesi aşağıdaki ekrandan yapılır. Bu ekrana Denetim Masasındaki – Posta menüsünden ilgili hesap tıklanarak ulaşılır.



Genel Sekmesinde İsim istendiği gibi değişebilir.



Güvenlik sekmesinde server arasında şifreleme yapılıp yapılmayacağının seçimi bulunur.



Bağlantı sekmesinde Exchange server’ın  bağlantı durumu seçilir.



Exchange  Proxy Ayarları seçeneğinde aşağıdaki ekrana ulaşılır,  bağlanılacak server adı buraya girilmelidir, Proxy Kimlik doğrulama ayaları ise Basit Kimlik Doğrulaması olarak değiştirilmesi yeterli olmaktadır.




Yapılandırma sonrasında ayarlanan kullanıcının mail hesabı başarılı bir şekilde  çalışmaya başlamış olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder